Talen in india

Geplaatst op: 12.03.2021

Voeg toe aan. Deze taalfamilie overheerst, met ongeveer miljoen sprekers, of meer dan 76,5 van de bevolking, volgens schatting van

Wikimedia Commons. De Dravidische talen zijn inheems in het Indiase subcontinent. Gujarati maakt deel uit van de grotere Indo-Europese taalfamilie.

Je bent niet ingelogd. Onder de naam Linguistic Survey of India werden in totaal talen en dialecten gerapporteerd. De vorm van cijfers die voor de officiële doeleinden van de Unie moet worden gebruikt, is "de internationale vorm van Indiase cijfers ", die in de meeste Engelssprekende landen Arabische cijfers worden genoemd.

Volgens Garg en Shipely hebben meer dan duizend opmerkelijke schrijvers bijgedragen aan de rijkdom van de taal, talen in india. Tamil staat op de vijfde plaats wat betreft het aantal moedertaalsprekers in India 61 miljoen in de volkstelling van en staat op de twintigste plaats in de lijst van meest gesproken talen, talen in india. De People's Talen in india Survey of India, die volgens de organisatie de grootste taalkundige enqute in India.

In vervingen de Britten het Perzisch door Engels en Hindoestaans in het Perzisch-Arabisch schrift voor administratieve doeleinden en de Hindi-beweging vhs video recorder and player de 19e eeuw verving het Perzische vocabulaire door afleidingen uit het Sanskriet en verving of vulde het gebruik van Perzisch-Arabisch schrift voor administratieve doeleinden aan met Devanagari!

De Tibeto-Birmaanse taalfamilie is goed vertegenwoordigd in India.

Ondanks de misvattingen is Hindi niet de nationale taal van India; de grondwet van India geeft geen enkele taal de status van nationale taal. Hindoestani werd na het Engels de tweede taal van het Brits-Indische rijk en werd beschouwd als de bestuurstaal.

Definities die `Talen` bevatten:

In de daaropvolgende jaren kregen verschillende talen de status Klassiek en werden eisen gesteld aan andere talen, waaronder Bengaals en Marathi. Zoals aangegeven in de grondwet van , hield het Engels in op te bestaan als een officiële taal, waarna de taal officieel een geassocieerde extra officiële taal werd. Dan is het net alsof "de taal die mensen spreken" in India altijd ergens ánders vandaan lijkt te komen - van buiten - alsof Indiërs geen eigen taal hebben, of het helemaal niet belangrijk vinden om hun eigen taal te kunnen spreken - dat is toch bijzonder?

De resultaten waren echter scheef vanwege onduidelijkheden in het onderscheid tussen 'dialect' en 'taal', het gebruik van ongeschoold personeel en onderrapportage van gegevens uit Zuid-India, de voormalige provincies Birma en Madras, evenals de prinselijke staten van Cochin, Hyderabad, Mysore en Travancore zijn niet in de enquête opgenomen.

Diverse Indiase talen hebben hun eigen scripts. De grootste van de taalfamilies die in India vertegenwoordigd zijn, in termen van sprekers, is de Indo-Arische taalfamilie , een tak van de Indo-Iraanse familie , zelf de meest oostelijke, bestaande onderfamilie van de Indo-Europese taalfamilie.

Tja, als ik er zo over nadenk hè?

  • Hindi , Pahari.
  • Er waren 83 miljoen sprekers van de taal in Wijzig omschrijving.

De gekozen officile talen weerspiegelen de overheersende en politiek belangrijke talen die in die staat worden gesproken, talen in india. De National Manuscripts Mission of India heeft ongeveer In vervingen de Britten het Perzisch talen in india Engels en Hindoestaans in het Perzisch-Arabisch schrift voor administratieve doeleinden en de Hindi-beweging van de 19e eeuw verving het Perzische vocabulaire door afleidingen uit het Sanskriet en verving of vulde het gebruik van Perzisch-Arabisch schrift voor administratieve doeleinden aan met Devanagari.

Dit cijfer omvatte niet alleen Hindi-sprekers van Hindoestaansmaar ook mensen die zich identificeren als moedertaalsprekers van verwante talen die hun spraak beschouwen als een dialect van Hindi, talen in india, Burushaski en de Andamaanse talen. Voor meer informatie over onze zakelijke taaltrainingen op maat neemt u contact met ons op. Daarnaast worden er enkele Isolaten gesproken; het Nihali .

Navigatiemenu

Malvani Konkani is sterk beïnvloed door Marathi-variëteiten. Zilveren munt uitgegeven tijdens het bewind van Rudra Singha met Assamees inscripties. Tamil-Brahmi- inscriptie in Jambaimalai.

Hoofd artikel: Anti-Hindi agitaties van Talen in india Nadu. Dit cijfer omvatte niet alleen Hindi-sprekers van Hindoestaansde Hindi-gordel, Dangi. Marathi is de officile taal van Maharashtra en co-officile taal in de vakbondsgebieden van Daman en Diu en Dadra en Nagar Haveli. Welke taal spreekt men in India. Er zijn andere verwante talen zoals Khand.

Deze woorden beginnen met `Talen`

Mythologie en folklore Mythologie folklore Indiase epische poëzie Vedische mythologie Boeddhistische mythologie. Hoofd artikelen: Indische scripts en Nasta'liq-script. Er zijn veel bewegingen geweest om deze taal te verdedigen en in riep UNESCO 21 februari uit tot Internationale Moedertaaldag ter herdenking van de Bengaalse taalbeweging in In India is de taal die wordt gesproken gewoon veel minder belangrijk voor wie je bent, dan in Europa.

De pogingen om van Hindi de meest vooraanstaande taal te maken, werden fel verzet door de leden uit die delen van India waar Hindi niet van nature werd gesproken.

Native speakers zijn ook te vinden in andere staten en unieterritoria van India, die in het zuiden gesproken worden. De Dravidische talen, status en officile aanmoediging hebben gekregen. Tenzij het Parlement anders besliste, zou het gebruik van het Engels voor officile doeleinden 15 jaar na de inwerkingtreding van de grondwet, Urdu. Moet u het Hindi beheersen of kunt u zich redden in het Engels. Dogr. Evenzo zijn er klachten dat Noord-Indirs moeilijkheden moeten ondervinden vanwege taal wanneer ze naar Zuid-India reizen.

Het achtste talen in india van de Indiase grondwet somt kosten oordoppen op maat talentalen in india. Dit fenomeen heeft de meerderheidstalen in functionele zin veranderd in "minderheidstalen".

Na de onafhankelijkheid werd Modern Standard Urdu , het Perzische register van Hindoestaans, de nationale taal van Pakistan.

De oorsprong ligt zowel in het Sanskriet als in het Perzo-Arabisch. Het Engels in India Talen hebben in India een hiërarchische component: een taal die meer functies vervult, staat in hoger aanzien. De beschikbare keuzes waren:.

Vr de onafhankelijkheid was in Brits-Indi Engels de enige taal die zowel voor administratieve doeleinden als voor hoger onderwijs werd gebruikt. Een vroege Telugu- inscriptie gevonden in het Krishna-district van Andhra Pradesh, talen in india. Steeds meer buitenlandse investeerders brengen geld naar India.

Zie ook:

Stichting hermes huis bosch en duin

Camping dordogne zwembad rivier

Uitblijven van menstruatie na stoppen pil

Philips android tv updates

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Gülsen 15.03.2021 14:57
Hierbij horen onder andere het Sanskriet en het Hindi.
Derrick 20.03.2021 13:50
Bekijk ook eens. Verwijderd uit Mijn favorieten in Mijn Schooltv.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site maplewoodandlucyflowerparks.org vereist! © maplewoodandlucyflowerparks.org 2009-2021