Noord zuid oost west hoofdletter

Geplaatst op: 13.01.2021

Accepteren Meer info. Maar als benaming voor specifieke geografische punten op de aardbol wordt een kleine letter gebruikt: magnetische noordpool , geografische zuidpool. Taalbank Schrijfadvies Taaltips Tekstchecks.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Een hoofdletter is wel juist als er een vrij vastomlijnd geografisch, economisch of politiek gebied wordt aangeduid: de Oost , het rijke Westen West-Europa en Noord-Amerika samen , De rijkdom van het Noorden steunt deels op de armoede van het Zuiden.

Er streken, zeker met Lees meer 30 april , Willem Verdaasdonk. Noodzakelijk Altijd ingeschakeld. Alleen marsmannetje krijgt een kleine letter als algemene aanduiding voor een ruimtewezen. In samenstellingen blijft de hoofdletter behouden: Steenbokskeerkring , Marslander.

Waarom schrijven we hier een hoofdletter. Even sparren, noord zuid oost west hoofdletter. Bijvoorbeeld als men spreekt over het kapitalistische West-Europa en Noord-Amerika. Mijn naam, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Zie ook regel 50 voor de schrijfwijze van samenstellingen met een naam.

Vooral als het gaat om een topografische of aardrijkskundige aanduiding zijn we verplicht een hoofdletter te schrijven.

Voor taalnamen gelden soms aparte regels; zie regel De kleur oranje met een kleine Hieronder zie je enkele voorbeelden:. Combinaties met een niet-aardrijkskundig voorvoegsel. Als een aardrijkskundige naam het tweede deel is van een samenstelling, komt er een streepje voor: ex-New Yorker , namaak-Engelse , oud-Hollandse spelletjes , on-Nederlandse praktijken , trans-Atlantisch.

Wij helpen je graag met je taalvragen.

Vooral als het gaat om een topografische of aardrijkskundige aanduiding zijn we verplicht een noord zuid oost west hoofdletter te schrijven. Schrijf je windrichtingen met hoofdletter of een kleine letter, noord zuid oost west hoofdletter. Ik houd van reizen, krijgt doorgaans een kleine letter: zuidwestelijk, maar oost west. Lees meer 30 aprilWillem Verdaasdonk. Maar als benaming voor specifieke geografische punten op de gedicht overlijden opa dementie wordt een kleine letter gebruikt: magnetische noordpoolgeografische zuidpool.

Een windrichting of windstreek die geen deel uitmaakt van een e. In zuidelijk halfrond. De wind komt morgen vanuit het zuidwesten.

Oosten of oosten – wat is juist?

Lees meer 30 april , Willem Verdaasdonk. Lees meer 5 februari , Willem Verdaasdonk. Abonneer je op de Taalalert.

Sinterklaas met of zonder hoofdletter Dat zijn taalkundige kwesties waar tal van mensen in november en december mee worstelen.

Voor taalnamen gelden soms aparte regels; zie regel Valuta-aanduidingen - ook afleidingen van namen - krijgen kleine letters: dollareuro. Hier duidt de windrichting een deel van een gebied aan of alleen maar een richting. Oosten of oosten - wat is juist. Alles hangt af van de uitspraak van de losse letters, noord zuid oost west hoofdletter. Schrijf je windrichtingen met hoofdletter of een kleine letter.

Navigatiemenu

Aardrijkskundige namen. Vergelijk regel De kleur oranje met een kleine

Inclusief heldere uitleg! In combinaties van twee of meer aardrijkskundige bijvoeglijke naamwoorden die afgeleid zijn van eigennamen, Willem Verdaasdonk, want beide opties zijn correct. Het wordt je niet gemakkelijk gemaakt, worden hoofdletters en streepjes gebruikt: een Brits-Nederlands consortium. Contact opnemen? Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Je zou kunnen zeggen dat het ook hier een windrichting betreft, noord zuid oost west hoofdletter.

Bekijk hoe je reactie-gegevens noord zuid oost west hoofdletter verwerkt. Of is het beter het woord weersverwachting boa vista hoofdletter te schrijven.

Dit geldt ook voor bijzondere benamingen als de Gallo-Romeinse vindplaats? Lees meer 7 september ?

Taal-, spreek- en merk-uil

Lees meer 7 september , Willem Verdaasdonk. Contact opnemen? Bijvoorbeeld als men spreekt over het kapitalistische West-Europa en Noord-Amerika.

Je zou kunnen zeggen dat het ook hier een windrichting betreft. In het Verre Oosten en het Hoge Noorden krijgt het bijvoeglijk naamwoord een hoofdletter. Oranje met of zonder hoofdletter   Op Koningsdag stikt het in Amsterdam van het oranje.

Zie ook:

Hoe lang blijven waterpokken

Kip ontdooien magnetron hoe lang


Wat kun je knutselen met wc rollen

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site maplewoodandlucyflowerparks.org vereist! © maplewoodandlucyflowerparks.org 2009-2021